Keyword

Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera

  • Jay Stevens
  • Jay Stevens's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
3 months 3 weeks ago #168044 by Jay Stevens
Jay Stevens created the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
I have al .mp4 video on the local server that has played in AllVideos previously, but autoplay has quit working in Chrome and Opera. I'm on Joomla! 3..8.8 and AllVideos 4.8 with the autoplay default set to on. When I load the page, the video loads, but all I get is a big "Play" caret. When it's clicked, the video plays.

My best guess is that this relates to the new default that both Chrome and Opera have recently issued that sets autoplay off for videos with audio. Is this a known issue? Has anyone else experienced this issue? Is there a parameter in the current version of AllVideos to mute the video, or is this planned for the future?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 3 weeks ago - 3 months 3 weeks ago #168052 by Ernestine
Ernestine replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
I have the same problem. Autoplay works in IE and Firefox but no longer in Chrome.

Can u help us?

Site: www.alexsb.nl/
Last Edit: 3 months 3 weeks ago by Ernestine.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 weeks ago #168065 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
Hello,

Is there a link to the issue available?

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Jay Stevens
  • Jay Stevens's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
3 months 2 weeks ago #168069 by Jay Stevens
Jay Stevens replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
It's at www.crim-law.net/beyondboating . The video is set to autoplay and plays in Firefox and Edge. It does not play in Opera or Chrome. I suspect this is the result of Chrome's new autoplay policy setting.

developers.google.com/web/updates/2017/09/autoplay-policy-changes

If I change the Chrome default autoplay_policy to "No user gesture required" the video autoplays.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 weeks ago #168111 by Ernestine
Ernestine replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
Is there a solution?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 weeks ago #168119 by Ernestine
Ernestine replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
Hi,

Can one of the moderators look at this problem?

Ernestine

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 2 weeks ago #168135 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
Unfortunately since Chrome blocks autoplay there is little we can do.
A workaround would be a simple JS script which when the site loads triggers a click on the play button
api.jquery.com/trigger/

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #168379 by Ernestine
Ernestine replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
Hi Krikor,
I tried the solution with the trigger. But i don't know where to put the script. I haven't much experience with javascript. Can you please help me?

Greetz, Ernestine

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 2 weeks ago #168391 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
This really comes down to the template you are using.
It could be placed on the main js scripts file or if your template is using one, a custom scripts file.
The latter choice if offered is the ideal.

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Jay Stevens
  • Jay Stevens's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
2 months 1 week ago #168440 by Jay Stevens
Jay Stevens replied the topic: Autoplay Suddenly Not Working in Chrome and Opera
I tried the following jQuery script:

<script>
$(document).ready(function(){
$(".player-poster.clickable").trigger();
});
</script>

but Google Chrome still won't auto-play the video. Has anyone had any success with a jQuery script in making Chrome autoplay a video?

Please Log in or Create an account to join the conversation.