Keyword

Videos play in articles but not in Kunena

  • MisterPat
  • MisterPat's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
4 months 3 weeks ago #169955 by MisterPat
MisterPat created the topic: Videos play in articles but not in Kunena
As per the title. Videos play great in articles. But in Kunena, It simple shows the embed tags. I enabled "Joomla Content Plugin Support" and selected "Bodies" in System - Kunena Forum.

It worked for years prior, but it seems an update broke it.

URL with ALLVideos working fine.

www.overbrookhospital.net/essex-county-jail-annex/11-essex-county-jail-annex/45-essex-county-jail-annex-video-may-2011

URL in Kunena not working.

www.overbrookhospital.net/forum/Overbrook-Hospital/1832-underground

It seems Kunena is not loading the plugin. I tried switching themes in both Joomla and Kunena, but its no help.

Any help with this would be greatly appreciated. Been working on this for days and finally figured its time to ask for help.

Thanks!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • MisterPat
  • MisterPat's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
4 months 3 weeks ago - 4 months 3 weeks ago #169956 by MisterPat
MisterPat replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
Thats what it takes to fix things is to post here. A few minutes after posting this, I figured it out. Not only do you have to allow it in "Bodies" but also "messages".

Hopefully this post helps someone out.
Last edit: 4 months 3 weeks ago by MisterPat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
4 months 3 weeks ago #169980 by Fotis
Fotis replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
I honestly thought they had removed plugin parsing in Kunena. What Kunena version are you using and where is that option set (since we're at it)?


If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • MisterPat
  • MisterPat's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
4 months 3 weeks ago #169984 by MisterPat
MisterPat replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
I'm on the latest version of Kunena, 5.15. The setting in in Plugins: System - Kunena Forum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
4 months 3 weeks ago #169992 by Fotis
Fotis replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
Wow, I would honestly never look there (and I was searching for a way in Kunena's settings to enable AllVideos in this forum as well).

Thanks for the tip :)


If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • MisterPat
  • MisterPat's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
4 months 3 weeks ago #169993 by MisterPat
MisterPat replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
Anytime! Thanks for offering us a great plugin for our sites!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
4 months 3 weeks ago #169994 by Fotis
Fotis replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
My pleasure :)


If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 3 weeks ago #170708 by k2testit
k2testit replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
Hello,

I would be glad if I got answers to following 2 questions:

1. MP3
Is it possible to use AllVideos for playing mp3-files in Kunena postings automatically in the background without showing a player interface?
I am running a site about birds and want to play their voices in the background when posting an image of a bird.

Or is it "at least" possible to do this with a small player interface?

Will I need a streaming server or can AllVideos play small MP3 files directly from the server in which Kunena is running (same web server)?

2. VIDEOS

Obviosly Emby-Streaming server is not supported.
Is it possible to use AllVideos for playing smaller video files directly/locally from my server without the need of a streaming server?

Problem: I have selfmade videos of rare birds and do not want to host such videos on YT etc.
Or can you recommend a video stream solution for Unix based OS which is supported by AllVideos?

Thanks in advance and best regards
k2testit

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
2 months 3 weeks ago #170763 by Fotis
Fotis replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
Replying...

1. It's possible. You could have a module (Custom HTML) loading the MP3 file you want in "autoplay" mode. That module could be shown only where you want it to show (e.g. in Kunena posts only).

2. Emby, Plex etc. streaming is not possible because these streaming servers are not meant to share content publicly. However you can just upload the files on your server (e.g. in .mp4 or .webm format) and AllVideos will stream them just fine. See the AllVideos docs for full usage info.


If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 3 weeks ago - 2 months 3 weeks ago #170775 by k2testit
k2testit replied the topic: Videos play in articles but not in Kunena
Hello!

A happy new year and thanks a lot for your reply!

ad 1)
Do you mean Joomla MODULES with "a module (Custom HTML) ..."?
"Normal" users cannot create Joomla modules in a Kunena post. What do you mean with "module"?
I thought there were special "{}" tags one can use for AllVideos!?

ad 2)

However you can just upload the files on your server (e.g. in .mp4 or .webm format) and AllVideos will stream them just fine.


That means that the video file has to be loaded completely before AllVideos begins to play it, correct?

Thanks and best regards
k2testit
Last edit: 2 months 3 weeks ago by k2testit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.


Powered by Kunena Forum