Keyword

Advanced Search

Search Results (Searched for: Re Error SQL)

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
28 Sep 2019 23:53
Fotis replied the topic:Error: 0 Call to a member function isSite() on null when trying to edit item

Error: 0 Call to a member function isSite() on null when trying to edit item

Category: English K2 Community

I'm confused. How did you save a category when there's no category editing in the frontend?

The SQL error may be caused by an outdated 3rd party K2 or system plugin.

As for the error on your console tab, perhaps another JS script is attaching click events to K2's frontend editing controls.

If you want me to have a thorough look, use the contact form on this site and send me temporary super-user access.
  • Chas Large
  • Chas Large's Avatar
28 Sep 2019 22:45
Chas Large replied the topic:Error: 0 Call to a member function isSite() on null when trying to edit item

Error: 0 Call to a member function isSite() on null when trying to edit item

Category: English K2 Community

Fotis wrote: Works just fine on my test sites and no error in the browser console. Which K2 version are you using and on what browser? Is your browser up to date?


Hi Fotis,

Apologies for the delay in responding:

Using K2 v2.10.0
[Dev Build 20190522]

Have been using Chrome and just tested again. Opened an item in the front end, saved and got the "item saved" message, clicked CLOSE and the page just closed the tab completely.

Just tried FireFox and when CLOSE is clicked, the age refreshed but did not close back to the normal page, remained in the Edit mode.

Not sure if this is relevant but when saving a Category I get the following error:

1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 3

My server still runs MySQL 5.7 but I can upgrade to MariaDB 17 if you think this may resolve both problems.

Thanks

Chas
  • Enea005
  • Enea005's Avatar
30 Aug 2019 17:01
Enea005 created the topic:DateTime Construct : Problem when i click save to store an item

DateTime Construct : Problem when i click save to store an item

Category: English K2 Community

Hello everybody,

I am new here and new to Joomla CMS also. I have a client that have a website builded through Joomla but now he is having an problem when click to store an item through K2 Items. He received an error message :

DateTime:::__construct(): Failed to parse time string (-1-11-30 00:00:00) at position 5 (-): Double timezone specification.

The website is builded by another webmaster and now is maintaned by our company but we arent finding an solution for this problem.

He is using Joomla 3.7.3 and K2 2.7.0

Web Server Apache/2.4.10 (Debian)
PHP version 5.6.17-0+deb8u1
MySQL version 5.5.47-0+deb8u1
GD image library 2.1.1-dev

Can you help me with any solution please ?

Thank you,
Enea.
  • Patti
  • Patti's Avatar
19 Aug 2019 02:44
Patti created the topic:K2 won't work or install after moving to new hosting service

K2 won't work or install after moving to new hosting service

Category: English K2 Community

Ok, originally my problem was rooted—I thought—in moving a site to a new hosting service. I tried various things. But before I posted this, I decided I would try it with a brand-new fresh install, and I get the same error message. So it can't be due to my old files which is what I thought was the problem.
When I try to install K2 I get
JInstaller: :Install: File does not exist /home/mxxx/public_html/xxx/tmp/install_5d59d98726f2e/components/com_k2/k2.php

[This was what I was first going to post.]
Originally, I moved all the folders and files and imported the database I exported from the old site.

There is an error message in the display area where K2 would appear on the main administrator page (An error has occurred.
0 Class 'K2HelperHTML' not found). I tried reinstalling K2, uninstalling, reinstalling. I tried fresh files and folders of Joomla and installing K2.
When I try to install I get
JInstaller: :Install: File does not exist /home/xx/public_html/xxx/tmp/install_5d59d98726f2e/components/com_k2/k2.php
Component Install: Failed to copy site files.

here is the system information:
PHP Built On Linux alabama.shnw.net 3.10.0-962.3.2.lve1.5.25.10.el7.x86_64 #1 SMP Wed May 29 04:37:40 EDT 2019 x86_64
Database Type mysql
Database Version 5.5.5-10.1.41-MariaDB-cll-lve
Database Collation utf8_general_ci
Database Connection Collation utf8mb4_general_ci
PHP Version 7.2.21
Web Server Apache
WebServer to PHP Interface litespeed
Joomla! Version Joomla! 3.9.11 Stable [ Amani ] 13-August-2019 15:00 GMT
Joomla! Platform Version Joomla Platform 13.1.0 Stable [ Curiosity ] 24-Apr-2013 00:00 GMT
User Agent Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_13_6) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.100 Safari/537.36
  • carlostegs
  • carlostegs's Avatar
16 Apr 2019 00:07
carlostegs replied the topic:IMAGE ERROR K2 COMPONENT AFTER UPDATE TO JOOMLA 3.9.5

PROBLEM SOLVED : IMAGE ERROR K2 COMPONENT AFTER UPDATE TO JOOMLA 3.9.5

Category: English K2 Community

Fotis

Hello!
Thanks for your response

As I read that several people when updating the apartment had problems I was afraid.

It happens to be a Daily News site and I'm worried about updating and giving some trouble.

Until yesterday before the update of Joomla 3.94 to 3.95 I did not have any kind of problem, everything worked perfect.

That's why I have not updated yet.

It happens that the Mysql database is very large and I intend to only make a backup of the news, if I have problems I have one more chance to recover besides the daily Backups that I do. More than 150 thousand news

As I read that several people when updating the apartment had problems I was afraid.

So I'm trying to find out if there's anyone who has ever had this to try to solve without risking it.

I await your comments
abs
Success
Carlos Tegs
  • Fotis
  • Fotis's Avatar
15 Apr 2019 21:11
Fotis replied the topic:Got error -1 from storage engine

Got error -1 from storage engine

Category: English K2 Community

This is not related to K2. It looks like a DB error occurring after MySQL or MariaDB was switched to recovery (after a corrupt InnoDB data file).

See this as well: stackoverflow.com/questions/9595852/mysql-got-error-1-from-storage-engine-error
  • Timothy Michel
  • Timothy Michel's Avatar
06 Mar 2019 19:38
Timothy Michel replied the topic:Link to a menu item brings up list of item by author.

Link to a menu item brings up list of item by author.

Category: English K2 Community

Fotis, I got this from Nicholas K. Dionysopoulos this morning:

First of all, it's normal to have a mix of collations when you try to convert a site. Some older software may have not updated its database structure for UTF8MB4 requirements. For instance, MySQL only allows database keys with entries up to 767 bytes long. If you have a VARCHAR(192) column it takes up 3 x 192 = 576 bytes under UTF8 but 4 x 192 = 768 bytes under UTF8MB4. This makes it an invalid key size. If there's an INDEX / KEY on that column the conversion to UTF8MB4 will fail, therefore it needs to remain plain old UTF8.

That said, this has absolutely nothing to do with your problem! If you look at the error message, it tells you that trying to write to the Joomla menu table, and that failed because something tried to store the value -1 on a column which is supposed to only accept unsigned long integers. "Unsigned" means "without a sign", i.e. only positive values. Clearly, -1 is negative, not positive, hence it's out of range.

The column level where this happens is what is used internally by Joomla! to figure out the hierarchy of menu items. Therefore the error message tells us that your Joomla! menu structure is, not to put too fine a point on it, cocked up. The first thing you should try is going to the backend of your site, Menus, Manage and click the Rebuild button in the toolbar. It tries to fix exactly this kind of issues.

If that didn't make any difference then you should probably rebuild your site, as painful as it may be, because that'd mean you have a far more complicated issue.

PS: You may wonder why this happened when you tried to install an update. It's probably because Joomla is trying to regenerate the backend Components menu during the update of any component. Since the menus table, shared by the front- and backend, is screwed up this triggered an invalid data write which raised the database error.


So I rebuilt all the menus, but K2 2.9.1-dev still threw the same database value out of range range exception when trying to store and unsigned varchar of -1.

So I thought, OK, I'm done, I will just have to start from scratch and then begin migrating everything over.

But I decided to try one more thing. I downloaded the most recent version of K2 2.9.0 and tried to install that over the existing installation of K2 2.9.1, and to my surprise, it installed without throwing any exception.

Since that was successful, I decided to try re-installing the latest dev build of K2 2.9.1, and again to my surprise, everything installed without exception.

I think something must have gone wrong because of installing several different dev builds of K2 2.9.1.
  • Timothy Michel
  • Timothy Michel's Avatar
05 Mar 2019 23:25
Timothy Michel replied the topic:Link to a menu item brings up list of item by author.

Link to a menu item brings up list of item by author.

Category: English K2 Community

this error BIGINT UNSIGNED value is out of range in '(`dbusername`.`#__menu`.`level` - 1)' could be because I changed the collation to utf8mb4_unicode_ci. Changing from two byte representations of the data to four byte representation of the data would raise this kind of error.

I was reading arguments like the following and decided to use Akeeba Admin Tools to change the collation from utf8mb4_general_ci to utf8mb4_unicode_ci. There are many tables in the database that used 2 byte utf8_unicode_ci and others that used utf8_general_ci, others that use utf8mb4_unicode_ci and yet others that used utf8mb4_general_ci. those didn't change after changing to utf8mb4_unicode_ci.

There is also a mix of various database engines as well, INNODB, and MYiSAM

Note: Since MySQL 5.5.3 you should use utf8mb4 rather than utf8. They both refer to the UTF-8 encoding, but the older utf8 had a MySQL-specific limitation preventing use of characters numbered above 0xFFFD.

Accuracy

utf8mb4_unicode_ci is based on the Unicode standard for sorting and comparison, which sorts accurately in a very wide range of languages.

utf8mb4_general_ci fails to implement all of the Unicode sorting rules, which will result in undesirable sorting in some situations, such as when using particular languages or characters.

Performance

utf8mb4_general_ci is faster at comparisons and sorting, because it takes a bunch of performance-related shortcuts.

On modern servers, this performance boost will be all but negligible. It was devised in a time when servers had a tiny fraction of the CPU performance of today's computers.

utf8mb4_unicode_ci, which uses the Unicode rules for sorting and comparison, employs a fairly complex algorithm for correct sorting in a wide range of languages and when using a wide range of special characters. These rules need to take into account language-specific conventions; not everybody sorts their characters in what we would call 'alphabetical order'.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
13 Feb 2019 19:51
Fotis replied the topic:new installation of AllVideos seemingly not working

new installation of AllVideos seemingly not working

Category: AllVideos

This is probably Postgres specific (kudos for running Joomla on it) at this line: github.com/joomlaworks/allvideos/blob/master/plugin/jw_allvideos/includes/elements/template.php#L24

If you're familiar with Postgres-specific SQL notation, you can adapt that line and send it back to us to merge into the plugin. A quick search revealed these solutions: stackoverflow.com/questions/5111338/error-operator-does-not-exist-character-varying-integer
  • Richard Welty
  • Richard Welty's Avatar
12 Feb 2019 20:37
Richard Welty created the topic:new installation of AllVideos seemingly not working

new installation of AllVideos seemingly not working

Category: AllVideos

i just installed all videos on a joomla site i administer, and i get an error when i try to bring up the settings panel from the plugins manager, and the {youtube} tags are not being processed in the articles.

"ERROR: operator does not exist: character varying = integer LINE 1: ... FROM vv2su_template_styles WHERE client_id = 0 AND home = 1 ^ HINT: No operator matches the given name and argument type(s). You might need to add explicit type casts."

my joomla version is 3.9.2; my plugins all appear to be up to date. the database is PostgreSQL 9.4, php is a trifle old at 5.4.45, host OS is centos 6 linux.

please advise on how to address this.

thanks,
richard
  • Enver Morinaj
  • Enver Morinaj's Avatar
05 Feb 2019 10:43 - 05 Feb 2019 10:44
Enver Morinaj created the topic:K2 Bug in the module section: Data source

K2 Bug in the module section: Data source

Category: English K2 Community

When trying to order the News in the News order field there was not possible to select an option.

Client Side JS throws this error: Uncaught TypeError: JSON.decode is not a function
at HTMLDivElement.<anonymous> (class.datasources.js:20)

There is no such function as JSON.decode instead use JSON.parse.
Please fix it in the next release.

Although when i try to change the News sort order from ASC to DESC or the other way than the complete Website crashes.
It is because the News order field was empty and there is no valid table to sort.
Server Side should never depend on Client Side, instead use some validation if everything is right during data saving.
MySQL Error "ORDER BY contact. DESC" No valid table found.

The problem was in this file /modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_k2/module.php
Line 207

And i solve it so
$order_options = ' content.'.($config['news_sort_value'] ?? 'publish_up').' '.$config['news_sort_order'].' ';
  • Chad Criswell
  • Chad Criswell's Avatar
20 Nov 2018 19:43
Chad Criswell created the topic:White page/ memory error in back end when trying to list K2 items or users

White page/ memory error in back end when trying to list K2 items or users

Category: English K2 Community

We noticed that our search page wasn't filling in information any more after upgrading K2 to the current version.

www.glasspatterns.com/en/search-tutorials.html?f [g][4][]=3

If I click K2>Users I get a white page but without any relevant errors.

When I go into the back end and click on K2>Items I get a white page. With error reporting turned on I get:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /home/glasspa1/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 887

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /home/glasspa1/public_html/libraries/vendor/joomla/registry/src/Registry.php on line 89

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /home/glasspa1/public_html/libraries/joomla/database/driver.php on line 2043

Warning: Unknown: Cannot call session save handler in a recursive manner in Unknown on line 0

Any idea what I need to do? for additional plugins I know we are using Filter For K2 and plg_searcher_k2 by Styleware
  • Gorast
  • Gorast's Avatar
31 Oct 2018 14:51 - 31 Oct 2018 14:53
Gorast created the topic:Category sorting dont work, all together with any sorting on the site

Category sorting dont work, all together with any sorting on the site

Category: English K2 Community

I had problem with error The table '#__finder_tokens' is full when I was trying to put lots of text in the items.
As suggested on the joomla site forums I turned off ALL Smart search plugins. The error was gone BUT now categories are not sorted at all. Changing the Sorting type of the category in the backend does not do anything at all. Pagination don't work on some modules. It is not working at all even after enabling all Smart search plugins.

Also I get this error when I try go access the items over jEvents module:

1064
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 0)) WHERE m.published = 1 AND module = 'mod_k2_eo' LIMIT 1' at line 1


I'm starting to panic since half of my client site is not working.
Any suggestions?

TNX!
Gorast
  • Fotis
  • Fotis's Avatar
26 Oct 2018 12:48
Fotis replied the topic:Bug in K2 Comments

Bug in K2 Comments

Category: English K2 Community

Fixed in mod_k2_comments (error in SQL query) - please try this github.com/getk2/k2/archive/master.zip once more.
Displaying 1 - 14 out of 14 results.
Powered by Kunena Forum