Keyword

Youtube and local videos not playing

  • Stewart Murray
  • Stewart Murray's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
6 months 1 week ago #175920 by Stewart Murray
Youtube and local videos not playing was created by Stewart Murray
I am new to allvideos but the instructions for inserting a video in an article are quite clear and simple.
Using allvideos version 6 and Joomla! 3.9 I inserted a link to a YouTube video in an article using the format
{youtube} YouTube link (either the full URL or the 11 characters after the v=){/youtube}
the only thing that displays on the page is this text regardless of which reference I use.

Allvideos is enabled.

As an alternative, I tried using a local video file, first an AVI file and then an MP4 file. All videos found the files but then simply displayed a black rectangle with an indication that this type of video file is not supported. I can find no information about how to change the format of my video files. They were both produced in Movavi with an H.264 codec.

Can anyone help?
Best Regards
Stewart

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
6 months 1 week ago #175939 by Fotis
Replied by Fotis on topic Youtube and local videos not playing
Can you place a YouTube video and an MP4 video on a test page and send me back the URL please?

If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Stewart Murray
  • Stewart Murray's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
6 months 1 week ago - 6 months 1 week ago #175954 by Stewart Murray
Replied by Stewart Murray on topic Youtube and local videos not playing
Hello Fotis

Many thanks for offering to help.

I have set up a video test page with links to a youtube video and also to an mp4 file in the images folder (which is set as the video folder in Allvideos).

The url is www.LPMS.org.uk
Last edit: 6 months 1 week ago by Fotis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
6 months 1 week ago #175958 by Fotis
Replied by Fotis on topic Youtube and local videos not playing
All plugin snippets have hidden HTML in them which causes AllVideos to skip these tags and not render them as videos. So just copy these snippets from the Joomla editor and into Notepad, delete them from the Joomla editor, and finally copy them from Notepad and then paste them back into the Joomla editor. This will ensure any underlying/hidden HTML is cleaned up.

Additionally, make sure you change this "{mp4}Donald Camerons powder Horn.mp4{/mp4}" to this "{mp4}Donald Camerons powder Horn{/mp4}" (use just the filename, not its extension).

If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Stewart Murray
  • Stewart Murray's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
6 months 1 week ago #175962 by Stewart Murray
Replied by Stewart Murray on topic Youtube and local videos not playing
Many thanks Fotis. It worked a treat. Much appreciated.
I am wondering how I could have found this out without your help!
Is there a manual that would have explained the problem.
Also, do these hidden HTML characters show up in the Joomla text editor when you select "show invisible characters". I could not see any.
Best
Stewart

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
6 months 1 week ago #175966 by Fotis
Replied by Fotis on topic Youtube and local videos not playing
They do if you switch to "HTML" (or code) mode. :)

If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Stewart Murray
  • Stewart Murray's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
6 months 1 week ago #175970 by Stewart Murray
Replied by Stewart Murray on topic Youtube and local videos not playing
OK>
many thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Fotis
  • Fotis's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • JoomlaWorks Support Team
More
6 months 1 week ago #175974 by Fotis
Replied by Fotis on topic Youtube and local videos not playing
You're welcome.

If you use & love K2, please take a moment to add your review and rate it
at the Joomla Extensions Directory: extensions.joomla.org/extension/k2/


IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

Please Log in or Create an account to join the conversation.


Powered by Kunena Forum