Keyword

K2 2.5.5 Güncel Sürüm Yayınlandı

  • Enes
  • Enes's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • JoomlaBilgi.org
More
12 years 2 weeks ago - 12 years 2 weeks ago #63440 by Enes
Joomla için üretilen en kapsamlı, kaliteli ve gelişmiş eklentilerden birisi olan K2 bileşeni güncellendi. Bu güncelleme ile birlikte Joomla 2.5 ile tam uyumlu hale gelen K2'nin yeni özellikleri çok faydalı ve dikkat çekici.

Bu sürümle birlikte K2 bileşeni, Joomla 2.5 'in yeni özelliklerinden birisi olan akıllı arama (smart search) özelliği ile de entegre hale geldi. Ayrıca istenmeyen (spam) gönderilerden korunmak üzere gelişmiş anti-spam geliştirmesi de mevcut.

Joomla'nın eski sürümlerinden, Joomla 2.5 sürümlerine göç (migration) yapılmasını sağlayan jUpgrade bileşeni için de geliştirmeler mevcut, yani K2 artık jUpgrade bileşeni ile tam destekli olarak göç işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca yine Joomla 2.5'in yeni özelliklerinden birisi olan otomatik güncelleme sistemine K2 de dahil edildi. Yani bundan sonra K2 bileşeninin yeni ve güncel bir sürümü çıktığında, direkt olarak Joomla sitenizin Eklentiler > Eklenti Yöneticisi > Güncelle alanından K2'yi güncelleyebileceksiniz.

Sitelerinde hem Community Builder , hem de K2 kullananlar için de iyi bir haber var. Artık K2 üyelerinizin profil sayfalarını direkt olarak Community Builder ile ilişkilendirebileceksiniz, böylece K2 öğelerinden yazarın kullanıcı adına tıklandığında Community Builder profil sayfasına gidilebilecek.

K2'nin ortam yöneticisi (media manager) de çok büyük gelişmelere sahne oldu. Artık K2'nin ortam yöneticisi sayesinde bilgisayarlarınızdaki resimleri sürükle-bırak (drag-drop) yöntemi ile sunucunuza yükleyebilirsiniz. Ayrıca yine K2'nin ortam yöneticisi sayesinde yüklediğiniz resimleri direkt olarak istediğiniz boyutlarda küçültebilir ve büyültebilirsiniz.

En büyük yeniliklerden birisi de K2 artık FaLang bileşenini desteklemektedir. Yani Joomla sitenize birden fazla dil seçeneği eklemenizi sağlayan JoomFish'in, Joomla 2.5 sürümüne uyarlanmış hali olan FaLang desteği artık K2 bileşeninde. Böylece K2 içeriklerinizi birden fazla dilde sunabilirsiniz.

Son sürüm K2 bileşeni kurulum paketi indirmek için: K2 2.5.5 İndir | K2 2.5.5 Türkçe Dil Dosyası

we love K2...
Joomla Templates |

Please Log in or Create an account to join the conversation.


Powered by Kunena Forum