Keyword

very poor quality for K2 image...!

  • piet
  • piet's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Premium Member
More
4 years 7 months ago - 4 years 7 months ago #153636 by piet
Hello,

it is strange but I can't find any thread about the jpg quality on the forum.

So the quality of the K2 image is very poor. We upload a 60% quality compression jpeg file in the image tab (in K2 article), but the image generated by k2 is very very poor and bad...

So what can we do to fix it, and increase image quality ?

Thank you.

Regard

See my screenshot:
Last edit: 4 years 7 months ago by piet.
The topic has been locked.
More
4 years 7 months ago #153638 by Teo
Replied by Teo on topic very poor quality for K2 image...!
Hi,
At the parameters settings of K2 at Images tab you can set the quality of the jpg images. This field is labeled Quality (%) used when processing images
The topic has been locked.
  • piet
  • piet's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Premium Member
More
4 years 7 months ago - 4 years 7 months ago #153655 by piet
Replied by piet on topic very poor quality for K2 image...!
yes, but the problem is that the parameters is set to 70%, and deliver a image in poor quality...

But you can see below the image from K2 (at 70% !!)

and second same image at 60% compression from photoshop (wich is really really better)


prefjugies4-k2-compression.jpg - 20.9 Ko



prefjugies4-photoshop.jpg - 39.3 Ko



So why is it happening ?

Regard.
Last edit: 4 years 7 months ago by piet.
The topic has been locked.
More
4 years 7 months ago #153680 by Teo
Replied by Teo on topic very poor quality for K2 image...!
Did you try to upload the image without compression from photoshop ?
The topic has been locked.
  • piet
  • piet's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Premium Member
More
4 years 7 months ago - 4 years 7 months ago #153689 by piet
Replied by piet on topic very poor quality for K2 image...!
Yes of course.
And I also tried a png image @150dpi. Same very bad result.

But this not the first time. More often the image is bad.

So what is the solution ???!



Last edit: 4 years 7 months ago by piet.
The topic has been locked.
More
4 years 7 months ago #153707 by Krikor Boghossian
Replied by Krikor Boghossian on topic very poor quality for K2 image...!
Hello,

PHP processing has its limits, the GD library needs a value of 80 - 85% to produce high quality images.

If you are using logos where image processing is not needed, you can swap K2's image with an extrafield.

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/
The topic has been locked.
  • piet
  • piet's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Premium Member
More
4 years 7 months ago - 4 years 7 months ago #153716 by piet
Replied by piet on topic very poor quality for K2 image...!
Sorry I don't understand your answer :-(

You say that

the GD library need 80-85%

(1) What is the GD library ?

(2) and so the solution is to put minimum 80% in the parameter ?
I made some test. 90% appears to be good.

(3) for the tests, is there a way to simply renew the images in the cache ?
If I deleted the cache, the image disappears from the article. So I need to reintroduce image in each article (an image'll be "reingenerate")...!

(4.1) when you said

If you are using logos where image processing is not needed, you can swap K2's image with an extrafield.

Using logo where image image processing....? Which logo ? I don't use logo..just images here.

(4.2) how can I swap image with extrafiled ? And why swapping images (what is the interest) ?

Sorry but I need to understand to fix the problem.

Thank you very much.

Regard.
Last edit: 4 years 7 months ago by piet.
The topic has been locked.
More
4 years 7 months ago #153719 by Teo
Replied by Teo on topic very poor quality for K2 image...!
Krikor means to set the Quality (%) used when processing images option to a value of 80% or greater. Mind also the values you have enter at option fields Item xx image width (in px) in relation with the original image size of the uploaded file.
The topic has been locked.
  • piet
  • piet's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Premium Member
More
4 years 7 months ago #153750 by piet
Replied by piet on topic very poor quality for K2 image...!
@Krikor

Can you, please, answer to our questions ?

Thank you very much.

Regard.
The topic has been locked.
  • piet
  • piet's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Premium Member
More
4 years 7 months ago - 4 years 7 months ago #153772 by piet
Replied by piet on topic very poor quality for K2 image...!

piet wrote: @Krikor

Can you, please, answer to our questions ?

Thank you very much.

Regard.


Hello, we made a test with quality to 100. And the image is not really good....



So what can we do to fix it ? Can we have now a constructive response ??

It is very urgent now !!
Last edit: 4 years 7 months ago by piet.
The topic has been locked.

Powered by Kunena Forum