Keyword
Please note that official support for commercial extensions & templates is provided in the Subscriber Help Desk.
Support requests should ONLY be directed there and require an active subscription plan.
This forum board is to be used for archive purposes and knowledge exchange ONLY.

Remove the msg "View the embedded image gallery" When sharing to Facebook.

  • Goh Yew Hoe
  • Goh Yew Hoe's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
More
10 years 4 weeks ago #49710 by Goh Yew Hoe
Currently I have my gallery placed in my K2 article. However when I attempt to share the article link to facebook. Because the gallery is located at the top of the post, the description becomes the message below instead of my K2 article's text.

"View the embedded image gallery online at: mydomain.com/dine-drink/item/412-macdonalds-test#sigProGalleriaf503d38ebb Print of..."

How can I actually fix that? I would like to remove that message.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 weeks ago #49711 by Katia
A link to your gallery page would be helpful.

JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Goh Yew Hoe
  • Goh Yew Hoe's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
More
10 years 3 weeks ago #49712 by Goh Yew Hoe
Here's a link to my gallery. It normally appears in a pop up but that doesn't matter in this case.

sg.greatwalldeals.com/dine-drink/item/412-macdonalds-test

If you share that link to facebook or just share it thru the like button on that article, you will see it appears as...

"Limited time only! Save $1.95 during this special launch promo
  View the embedded image gallery online at: sg.greatwalldeals.com/dine-drink/item/412-macdonalds-test#sigProGalleriaf503d38ebb Print of..."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 weeks ago #49713 by Katia
Could you be more specific?
The gallery will display in the joomla site but not in Facebook etc.

JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Goh Yew Hoe
  • Goh Yew Hoe's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
More
10 years 3 weeks ago #49714 by Goh Yew Hoe
I have been quite specific in both my topic and previous reply that I get the message when Sharing to Facebook.

Would this make it more clear? The text are found nowhere in my article but is being picked up by Facebook because the gallery is at the top of the article. I would like to have that text removed so my article intro can be there.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Goh Yew Hoe
  • Goh Yew Hoe's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
More
10 years 3 weeks ago - 10 years 3 weeks ago #49715 by Goh Yew Hoe
Update:
With some digging, I found the problem lies with this code.
<div class="sigProPrintMessage">
	View the embedded image gallery online at:
	<br><a title="Limited time only! Save .95 during this special launch promo" href="http://sg.greatwalldeals.com/dine-drink/item/412-macdonalds-test#sigProGalleriaf503d38ebb">http://sg.greatwalldeals.com/dine-drink/item/412-macdonalds-test#sigProGalleriaf503d38ebb</a>
</div>

<!-- JoomlaWorks "Simple Image Gallery Pro" Plugin (v2.5.7) ends here -->

Managed to remove it by doing a template overwrite and commenting out this code in /html/jw_sigpro/galleria/default.php
<?php/** if($itemPrintURL): ?>
<div class="sigProPrintMessage">
	<?php echo JText::_('JW_SIGP_PLG_PRINT_MESSAGE'); ?>:
	

	<a title="<?php echo $row->title; ?>" href="<?php echo $itemPrintURL; ?>"><?php echo $itemPrintURL; ?></a>
</div>
<?php endif;  */?>

That removed the embedded image gallery message. However... the &amp;nbsp;  is still there and I can't seems to remove it.. seems to be a leftover from somewhere... or because of the gallery tag.

Update: AH! Found the last culprit. Still in default.php, I removed &nbsp; in there and that solved the problem. Now facebook scrape the url properly and return with just my article text.
</li>
		<?php endforeach; ?>
		<li class="sigProClear">&nbsp;</li>

Hope this helps whoever has the same problem!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 8 months ago #165325 by TheAnt

Goh Yew Hoe wrote: Update:
Update: AH! Found the last culprit. Still in default.php, I removed &nbsp; in there and that solved the problem. Now facebook scrape the url properly and return with just my article text.

</li>
		<?php endforeach; ?>
		<li class="sigProClear">&nbsp;</li>

Hope this helps whoever has the same problem!


Hello, please where is the “default.php” file in Joomla 3? I've the same problem.
Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Krikor Boghossian
  • Krikor Boghossian's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
More
4 years 8 months ago #165336 by Krikor Boghossian
That's a 5.5 year post :)
Can you send me a link to your site?

JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 8 months ago #165337 by TheAnt
Thanks Krikor, I found it yet in Elegant folder.

Please Log in or Create an account to join the conversation.


Powered by Kunena Forum