Keyword

Video and audio UI not rendering on IE11

More
9 months 1 day ago #167008 by Marko
Marko created the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Hi there, I have a website running on Joomla V1.5.22 and have just updated Allvideos to V4.8.0 from V4.7.0
Everything works fine except that when using IE11 the Video and Audio UIs do not render at all. The website works fine when connecting with Edge, Safari and Firefox etc.
Any pointers would be appreciated.
Ps I know very little about programming in general.
Thanks, Marko.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 4 weeks ago #167037 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Hello Marco,

Is there a link to the issue available?

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167069 by Marko
Marko replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Good day Krikor, thanks for the reply. the link to the issue is
here www.pentecostalsofbundaberg.com.au/ .
Thanks for your attention,
Marko.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167098 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Hello Marko,

Unfortunately the mp4 file can't be played by IE11 - www.pentecostalsofbundaberg.com.au/images/stories/videos/pobwelcome.mp4 (always fails)
Make sure the the video is encoded with the h264 codec

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167104 by Marko
Marko replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Hello Krikor thanks for looking into this for me. I will investigate further.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167109 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Let me know on your findings :)

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167110 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Let me know on your findings :)

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167114 by Marko
Marko replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
There are several mp4 videos on this site and also m4a audio files. As stated before, they all play fine in Safari, Firefox, Edge and even the Chrome browser on my phone works just fine. Its only Internet explorer 11 that has the problem. I used Handbreak to convert and render the mp4 videos.
Thanks again Marko.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 3 weeks ago #167127 by Krikor Boghossian
Krikor Boghossian replied the topic: Video and audio UI not rendering on IE11
Each browser supports different video codecs.
Modern browsers support more formats, however IE is a bit outdated and issues like this might arise.

IMPORTANT: Please search the forum before posting a question!

JoomlaWorks Support Team Member

---
JoomlaWorks
www.joomlaworks.net/

Please Log in or Create an account to join the conversation.