IMPORTANT MESSAGE REGARDING THE FORUM

As you may already know, the JoomlaWorks Forum is powered by Kunena (the only decent forum component for Joomla).

Unfortunately, the latest update for Kunena has seemingly broken all code snippets (old and new) in the forum.

Until this message is removed, please paste any code as regular text - in other words, don't use the [code]...[/code] tags in Kunena's post editor.

Keyword

mp4 wont play

  • stephen jones
  • stephen jones's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
1 year 3 months ago #176644 by stephen jones
mp4 wont play was created by stephen jones
mp4 wont play on either article or module.

i uploaded via ftp to my server the .mp4 file in the images/video file..

prepare content set to yes for module.

i have this in article and module.... {MP4}accolade{/MP4}

atatched a picture of what you see in front end on module position..... 3 dots!

please help.

am using latest jomla and version of your plugin. also admin tools pro.... could that be stopping it?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 3 months ago #176653 by Fotis
Replied by Fotis on topic mp4 wont play
First of all, it's lowercase {mp4}...{/mp4}. This is important.

Secondly, as long as accolade.mp4 is inside /images/video/ and "images/video" is set in the plugin's parameters, then your video should display just fine.

If you've double-checked the above and still see no video, it could be related to CSS conflicts. There's no reason for Admin Tools to block AllVideos...

Of course a URL to an actual page with the video on would really help me see what's wrong...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • stephen jones
  • stephen jones's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
1 year 3 months ago #176661 by stephen jones
Replied by stephen jones on topic mp4 wont play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 3 months ago - 1 year 3 months ago #176664 by Fotis
Replied by Fotis on topic mp4 wont play
AllVideos is loading up just fine, however the path to the video file is wrong:

www.accoladeacademy.co.uk/images/videos/accolade.mp4 (404 error)

The video seems to be located in: www.accoladeacademy.co.uk/images/video/accolade.mp4

So you should ensure the path in AllVideos params is set to "images/video" and not "images/videos". In other words, you missed an extra "s".
Last edit: 1 year 3 months ago by Fotis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • stephen jones
  • stephen jones's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
1 year 3 months ago #176665 by stephen jones
Replied by stephen jones on topic mp4 wont play
thank you . wood for trees etc!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • stephen jones
  • stephen jones's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
1 year 3 months ago #176666 by stephen jones
Replied by stephen jones on topic mp4 wont play
not working on mobile now sorry

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 3 months ago #176667 by Fotis
Replied by Fotis on topic mp4 wont play
Seems OK to me: jmp.sh/Ljuef8p

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • stephen jones
  • stephen jones's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
1 year 3 months ago #176669 by stephen jones
Replied by stephen jones on topic mp4 wont play
client says it's just a black space... it works for me now but it wasnt earlier. soooo wierd!

thank you for your help and patience

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • stephen jones
  • stephen jones's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
More
1 year 3 months ago - 1 year 3 months ago #176670 by stephen jones
Replied by stephen jones on topic mp4 wont play
2 more things sorry

1. is there a way to remove the black border around the vid or at least turn it white please thank you?

2. the video does not play when you visit the site for the first time, only after you have gone to another page and then back.
Last edit: 1 year 3 months ago by stephen jones.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 3 months ago #176675 by Fotis
Replied by Fotis on topic mp4 wont play
1. Any space you get top/bottom of the video is because it doesn't fit the player's 16:9 ratio. This can be adjusted by CSS. Since this has been discussed recently, see this: www.joomlaworks.net/forum/allvideos/54734-odd-margins-on-top-and-bottom-of-video

2. There is no reason for the player not to work, because it's the native one that comes with the browser. What you see is most likely browser cache. Re-test your site with a single private browser tab.

Please Log in or Create an account to join the conversation.


Powered by Kunena Forum