Keyword

[Solved]K2 language not working

More
3 years 8 months ago #170437 by JoomlaWorks
Replied by JoomlaWorks on topic [Solved]K2 language not working
If you override them, it will. If you don't have permissions, request team admin access and I'll approve it (via Transifex).

Fotis / JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174329 by Florian Malecki
Replied by Florian Malecki on topic [Solved]K2 language not working
Hello Fotis,
so I come back with this lanugage issue as well: in my case, it's the german language.
The language files for the k2 component in the backend and in the editing layout in the frontend are not used.
I set up a fresh joomla 3.9.13 with K2-v2-10.2 and have
- de-DE.com_k2.ini in language/de-DE
- de-DE.com_k2.dates.ini, de-DE.com_k2.ini, de-DE.com_k2.menu.ini and de-DE.com_k2.sys.ini in administrator/language/de-DE
The frontend-files are used and could be overwritten, but the component-files are not used ;-(
Could you help, please?
(btw: I am absolutely happy using K2 since a few years and quite a few projects. This issue is not new to me, but now I need it to work, because my client needs the german translation...)
Flo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174334 by JoomlaWorks
Replied by JoomlaWorks on topic [Solved]K2 language not working
There are a couple of German translation packages. Did you try both?

Fotis / JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174336 by Florian Malecki
Replied by Florian Malecki on topic [Solved]K2 language not working
Yes, I tried both with no change: no translation to german in the component...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174338 by Florian Malecki
Replied by Florian Malecki on topic [Solved]K2 language not working
Hello,
just figured out that in joomlas control panel the translations of k2-items (the quick-icons and the menu-items) are translated to german – but only there. In all other joomla backend-items the translations in components/k2 are gone...
Still the same on the blank test website.
Flo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174350 by JoomlaWorks
Replied by JoomlaWorks on topic [Solved]K2 language not working
According to this www.transifex.com/joomlaworks/k2/ there are 220 strings untranslated.

Fotis / JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174367 by Florian Malecki
Replied by Florian Malecki on topic [Solved]K2 language not working
Hello Fotis,
unfortunately, that's not the point. If we figure out, what is wrong with the translation files, I will be pleased to bring the translation to 100%...
But: Something is wrong inside the K2 component, because it does not use additional language files (0% !). Look at the screenshots:
1: control panel – everything is in german
2: K2 Items view - the translations are gone, even in the menu (screenshot made in the same installation after clicking "k2/items")
3: K2 Item editing – no translations for k2, notice that Tiny-Editor is in german
So, how to solve this?
I could make this test installation on my server and send you access, but I am sure you will have this error in a new (!) installation with additional language files, too.
Flo
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174372 by Arkadiusz Nowak
Replied by Arkadiusz Nowak on topic [Solved]K2 language not working
I have same problem as Florian.
1. In control panel everything is in polish
2. K2 items in component are in english
3. Quick Icons for K2 are in Polish

I've tried two diffrent translation and in booth there is the same effect.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174377 by JoomlaWorks
Replied by JoomlaWorks on topic [Solved]K2 language not working
I just tested this and you're right. I even tried to force-load the German language file and... nichts :)

But since we're not custom loading language files and the German language pack for K2 seems complete enough for the backend, it *may* be a new Joomla bug introduced.

Can you check some other component please for which you're loading a separate language pack?

Fotis / JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #174378 by JoomlaWorks
Replied by JoomlaWorks on topic [Solved]K2 language not working
OK, found the issue.

It's \\"_QQ_" that is causing issues. That (very old) hack for using double quotes breaks the language file parsing.

If any of you guys has access to the German team on K2/Transifex, please replace all such instances of \\"_QQ_" with an escaped double quote: \"

I'll send a message to all language maintainers on Transifex as well.

Fotis / JoomlaWorks Support Team
---
Please search the forum before posting a new topic :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.


Powered by Kunena Forum